Scurt Istoric

Istorie Decembrie 10, 2014

Biserica se află în centrul satului, lângă fosta curte boierească. Anul construirii ar fi spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, iar ctitorul ar fi Nicolae Balș după hramul dat bisericii și după faptul că este înmormântat în pronaosul bisericii.

Planul architectural al bisericii din piatră este bazilical, având o turlă ce servește de clopotniță.

Pe dinafară, biserica a avut mai multe reparații, ultima și cea mai importantă a avut loc în 2004, când a fost consolidată, i s-a adăugat pridvorul și a fost tencuită în praf de marmură. Pedinăuntru, intre anii 2004-2006 s-au executat ample lucrări, astfel: peretele a fost decapat până la piatră, a fost consolidată, i s-a adăugat balconul, a fost împodobită cu o deosebită pictură acrilică în stil bizantin, iarcatapeteasma din lemn de tei, sculptat artistic in broderie cu Frunze și ghirlande de flori, ce a fost adusă în anul 1878 de la schitul de călugări Balș a fost restaurată redându-i-se frumusețea initial.

Toate aceste lucrări s-au încununat la 7 octombrie 2007 prin slujba resfințirii săvârșită de către PS Calinic Botoșăneanul alături de un sobor de preoți.